Eddig megjelent alkotásaink!

Himnusz

Viszi a szél

A házibuli indító dala, a zenekar indulása, és mint minden igazi velejéig pop-punk zenekarnak, nekünk is szükségünk van egy Himnuszra, ami olyan gyorsan robbant ki belőlünk az első pár próba alatt, amilyen robbanást fog okozni a színpadon is. (Baromi nagyot!)

A dalszöveges videó készítése közben Tombinak sosem jött el ennek a dalnak a vége ??

Dalszöveg

Szedjük szét

Viszi a szél

A Szedjük szét folytatja a filozófiát amit a Himnusz elkezdett felvezetni. Még inkább kihangsúlyozva a közösség és a barátság erejét.
Ez a buli azon része, amikor mindenki nagyon él abban az egyetértésben, hogy együtt bármire is képesek vagyunk, akár falakat is áttörhetünk.

Egy jövőnket védő fal sem sérült meg a videó feltöltéséig általunk ?

Dalszöveg

#Művilág

Viszi a szél

Ha már megérkeztünk a házibuliba, szinte mindig van olyan ember aki a telefonját nyomkodja, vagy egy fontos történést inkább a kamera “lencséjén” keresztül él meg. A dal ez ellen próbál ösztökélni. Kitér a közösségi médiában használt képeink valóság tartalmára is. Ami persze nem mindig azt tükrözi.

A forgatás során csak egy iPhone készüléket tettünk működésképtelenné ?, és egy rendező sem szenvedett súlyos idegkárosodást ?

Dalszöveg

Plug’n’Play

Viszi a szél

Az album első, igazán személyes hangvételű dala, és a “szerelmes blokk” kezdete.

A Plug’n’play az ismerkedésről szól, a meggyőzési szakasznál járunk, hogy bár a lírai én (szerk.: köszönjük a kifejezést a gimnáziumi irodalom óráknak! :D), nem a jackpot, mégis hosszútávra tervez a lánnyal, és nem elhanyagolhatóan fantasztikus szerető!

A dal végére eljutunk oda, hogy köztük a kapcsolódás sikeres, az ég is egymásnak szánta őket.

Hé, velünk kell legyél! ?

Dalszöveg

Szófia

Viszi a szél

Szövegileg egy Szófia nevű lánynak történő szerelmi vallomás is lehetne, valójában Szücsi a nyuszijához írta.
Hiszen kiskedvenceink otthon várnak ránk és óriási örömmel élik meg, mikor hazaérünk hozzájuk.

Ezzel a dallal szeretnénk felhívni a figyelmet a felelős állattartásra, hiszen nekik az életet jelentheti, nekünk pedig óriási nagy öröm, szeretet és odafigyelés!

Megváltoztatják az életünk ?

Dalszöveg

Álom

Viszi a szél

A szerelem témáját ez a dal zárja le a lemezen. Megvolt az udvarlás, indulhat a közös élet, közös célok egymás melletti támogatása és elérése. Megannyi szomorúságon és boldogságon át erősítitek egymást. Nincs akadály előttetek ha együtt vagytok, ami szintén vissza utal a zenekar “Egységben az erő” filozófiájára.

És elértük az álmaink ?

Dalszöveg

Így már élsz

Viszi a szél

A felszabadulás, az öntudatosság kifejezése, a gátlások ledobása. Az az érzés, amikor valamiért megdolgoztál és élvezed a gyümölcsét. A házibuliban ilyenkor jön egy szerelmi vívódáson átesett, az élet dolgait átrágott, mámoros , már nem szomjas riszálás, és amint az ember reggel felébred, újraindul a rendszer...

Indítsd újra a videót is! ?

Dalszöveg

Tévút

Viszi a szél

Mindenkinek van olyan időszaka amikor biztosan hitt, vallott egy eszmét, vagy máshogy gondolkodott bizonyos témában mint jelenleg. Ezt a felismerést dolgozza fel a dal. Amikor be kell magunknak ismernünk, hogy igen, eddig lehet hogy rosszul gondolkodtunk. Sokszor ezt nehéz felismerni, emiatt belső viszály, szorongás alakulhat ki bennünk. Ebből kell kitörnünk.

Ezen az oldalon nem jársz tévúton... ?

Dalszöveg

Tele a város

Viszi a szél

A bohém fiatalság legerőteljesebb érzése, amikor elhisszük, hogy miénk a világ. Ezt az egyszerű ám de annál nagyszerűbb témát dolgozza fel maga a dal, a tipikus jó értelemben vett megőrülést. Emellett egy kis görbe tükör is, hiszen TELE van az a bizonyos város.

A tömeg hangokat egymástól legalább 1,5 méterre lévő emberekkel vettük fel. ?

Dalszöveg

Múltunk volt a nyár

Viszi a szél

A Múltunk volt a nyár a felejtés és az elengedés érzéseiből született. Mindenkinek, ahogy nekünk is sok olyan barátunk volt, aki egy időszakban fontos és elengedhetetlen volt számunkra, de egy idő után viszont eltávolodtunk, elsodort az élet egymástól. Elmúlnak ezek a pillanatok, de emlékeinkben megmaradnak. Ezt a keserédes érzést dolgozza fel a dal.

A világvége előtti utolsó házibuli végén, amikor átgondolod a szép emlékeket és rádöbbensz, hogy mennyi ember volt az életedben.

Igazából sose növünk ki ebből... ?

Dalszöveg

Effectus

Viszi a szél

A dal szorosan illeszkedik albumon átívelő koncepcióba, ez a “világvége előtti utolsó házibuli” lezárása, amikor már elkerülhetetlen a világvége, elkezdődött az apokalipszis, már az égbolt is lángol és egyértelművé válik, hogy eljött a vég.

Maga az Effectus két szálon halad, az egyiken egy külső felismerés, a világvége eljötte, és leírása, a másikon egy belső számadás, és értékelés zajlik, hogyan éltük az életünket, és mik a fontos dolgok az életben, ki van velünk a "végén".

A forgatások során rettentő jól éreztük magunkat, jók és szépek is voltunk. ?

Dalszöveg